Op 12 oktober 2018 is voor www.ehbo-beusichem.nl een SSL-certificaat geïnstalleerd. Herkenbaar aan het hangslotje en HTTPS voor de URL in de adresbalk van uw browser.
Communicatie over het internet is normaliter openbaar: alles kan worden onderschept. Met een SSL-certificaat is het verkeer van en naar een website beveiligd met een zeer sterke encryptie, waardoor derden de gegevens niet meer kunnen inzien.

Technisch

SSL staat voor Secure Sockets Layer en versleutelt het dataverkeer tussen de website en haar bezoekers. We gebruiken inmiddels de derde versie van SSL die eigenlijk Transport Layer Security (TLS) heet. Het is een encryptieprotocol voor de authenticatie en beveiliging van gegevens die via het internet worden verzonden. SSL vormde de basis voor TLS, maar de naam SSL wordt echter nog altijd gebruikt als het gaat om het beveiligen van de internetverbinding.

Voor sites die wachtwoorden, persoonsgegevens of betaalinformatie verwerken is SSL een absolute must. Het feit dat dataverkeer onderschept kan worden is een groot risico. Een manier om dit onmogelijk te maken is door de verbindingen van en naar de website te versleutelen. Dit versleutelen gebeurt met SSL en daarvoor is een certificaat nodig.

Een SSL-certificaat wordt uitgegeven door een Certificate Authority (CA). Hierbij getuigt de CA dat het toebehoort aan de persoon of organisatie die in het certificaat wordt vermeld. Zodoende controleren zij de identiteit van de aanvrager.

SSL is slechts één van de maatregelen die we nemen om de gegevens op ons platform maximaal te beveiligen.